Názor na dění z Teplicka

24. 8. 2021

Setkáváme se spolu po delší době, takřka na konci letních prázdnin. Doufám, že jste všichni prožili léto v klidu, v pohodě, a hlavně ve zdraví v blízkosti svých nejbližších. Užili jste si co nejvíce sluníčka, posbírali jste z jeho paprsků co nejvíce pozitivní energie, abychom se „SPOLEČNĚ“ mohli opětovně pustit do stranické práce, která nás v nejbližších týdnech a měsících čeká. A nyní si dovolím, podělit se s vámi o své osobní postřehy z dění kolem nás, jak jinak než prostřednictvím řádků dalšího vydání našich Informací, tedy čtrnáctideníku OV KSČM Teplice.

To, co se nás všech dennodenně dotýká, je, stále nekončící COVIDOVÁ pandemie. Dá se říci, že jsme se ještě ne zcela vypořádali s druhou vlnou, a už nás média straší s vlnou třetí. Pomalounku, polehounku se na nás opět chystají vládní činitelé seslat shůry nejrůznější příkazy, zákazy a opatření, které nám všem opětovně zkomplikují každodenní život. A že by se jednalo o systematické kroky, to očividně ani náhodou. Spíše se, tak jako doposud, jedná o nápad, podle toho, co na ranním jednání vlády vyjeví věštecká koule. Velmi patrné to bylo u připravovaných a postupně oznamovaných opatření pro děti, které by se v září „SNAD“ mohly vrátit do školních lavic. Ať už se jedná o způsob testování, nošení roušek při výuce, či zdržování se v kolektivech. Jako velký problém vnímám i panem ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem oznámený konec proplácení testování většiny lidí na COVID 19. To, že si testy budeme muset hradit sami, zajisté povede k rapidnímu úbytku testovaných – potencionálně nakažených. A díky tomu by mohlo dojít k rychlejšímu šíření pandemie. A pokud k tomu ještě přidáte vládou nezvládnuté proočkování potřebných 80–90% populace ČR, je malér hnedky na světě. Uvědomuji si, že ne každý je o správnosti aplikování si, ne zcela dlouhodobě odzkoušené vakcíny do svého těla. Je mi jasné, že se mnoho lidí obává potencionálních vedlejších účinků a zdravotních komplikací, které se možná mohou časem projevit. I já jsem s očkováním zprvu otálel, i já jsem o potencionálních rizicích přemýšlel. Ale to, že je očkování v tento okamžik asi jediná možnost, jak proti této zákeřné epidemii bojovat, vyhrálo nad negativy. Přesto nemáme ani z poloviny naočkováno. Vláda Andreje Babiše nezvládla mediální osvětu kladů a důležitosti očkování. Namísto toho vymýšlí, jak ty ještě nenaočkované – UPLATIT, aby se očkovat nechali. Třeba „teniskami“. Ani to ale nezabralo. Mezitím se díky této špatné práci vlády ruší velkokapacitní očkovací centra. Díky tomu se prodlužuje čekací doba na rezervaci první dávky očkování, z několika hodin na několik dní. To i přes to, že některé vakcíny jsou již těsně na hranici své exspirace a je potřeba je co nejdříve aplikovat. I tak se prodloužila čekací doba na obdržení PIN 2, bez kterého se neobjednáte. Osobní, rodinná zkušenost. Po zaregistrování jsme čekali tři dny, než nám byl onen kód zaslán, a my jsme konečně mohli vybrat termín v KZ Teplice.

A tak je jen „VELIKOU“ neznámou, co nás čeká po letních prázdninách, v čase plískanic a chřipkových epidemií. Proto zřejmě budou možnosti a rozsah předvolebních kampaní k volbám do poslanecké sněmovny PČR velkou neznámou. Náš VV OV, potažmo OVŠ má celou kampaň již naplánovanou. Jsou již v běhu přípravy na tradiční akce. Ať už od Duchcovské vatry k SNP, která je opětovně v režii OV a za pomoci LKŽ, přes celookresní volební mítink na náměstí Svobody v Teplicích, až po v pořadí 17. Dubský lampionový průvod, který pořádá MO KSČM Dubí.

Za sebe a pro nás všechny, bych si ale přál, aby ty osobní zájmy jednotlivců a žabomyší války zůstaly stranou od předvolební kampaně. Abychom se semkli a pracovali společně, jako jeden tým. Abychom společně udělali všechno pro co nejlepší volební výsledek, zisk co nejvíce nad 5% hranici. A udrželi jsme tak naši stranu – tedy KSČM, na půdě poslanecké sněmovny PČR.

Tomáš Zíka, předseda OV KSČM Teplice