Představujeme kandidáty do PS PČR za Ústecký kraj

8. 10. 2021

1. Jaroslav Komínek

Po ukončení vojenské školy se specializací na provoz a údržbu vozidel nastoupil v roce 1993 jako voják z povolání do vojenského útvaru v Chomutově, kde žije dodnes. V roce 2004 odešel do civilu a od té doby se aktivně věnuje politice.

Celý život se zajímá o vše, co je spojené s automobily a dopravou. Aktivně se věnuje výuce v autoškole, kdy je držitelem oprávnění pro výcvik všem skupin. Několik let byl také dispečerem autobusové dopravy a vedoucím logistiky v cestovní kanceláři. V současné době je zastupitelem Ústeckého kraje a členem Rady města Chomutova a také předsedou představenstva Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova. 8 let byl členem Rady Ústeckého kraje pro dopravu, z toho byl 4 roky náměstkem hejtmana. Také byl 12 let asistentem senátora, a proto má již s prací v parlamentu zkušenost.

V Poslanecké sněmovně by se chtěl především věnovat tématům, která mají spojitost s legislativou související s dopravou. Co je ale důležité, nechce zůstat odtržen od regionu, ale stále zde být aktivní.

Mezi jeho další zájmy patří potápění a cykloturistika. Také příležitostně jezdí jako řidič autobusu a trolejbusu. Je čestným dárcem krve (158 bezplatných odběrů).

Jaroslavu Komínkovi je 46 let a má tři děti.